Cuketový perník s domácou čokoládovou polevou

🥒 Cuketový perník s domácou čokoládovou polevou 🍫

Voňavý, vláčny a plný dobrôt – taký je tento perník z cukety. Vďaka orechom, hrozienkam a brusniciam je chutný aj bez krému, ale s domácou čokoládovou polevou je úplne neodolateľný 🤎.

📝 Suroviny

Ingrediencie:

  • 300 g nastrúhanej cukety

  • 200 g kryštálového cukru

  • 180 ml oleja

  • 250 g polohrubej múky

  • 1 prášok do pečiva

  • ½ ČL sódy bikarbóny

  • 2 PL kakaa

  • 1 ČL škorice

  • posekaných orechov

  • hrozienka

  • sušené brusnice

  • džem na potretie

Postup:

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.

  2. Primiešame olej a nastrúhanú cuketu.

  3. V druhej miske zmiešame múku, prášok do pečiva, sódu, kakao a škoricu.

  4. Spojíme suché a mokré suroviny, nakoniec primiešame orechy, hrozienka a brusnice.

  5. Cesto nalejeme na vymastený a vysypaný plech.

  6. Pečieme pri 180 °C približne 15–20 minút (podľa rúry skontrolujeme špajdľou).

  7. Upečený perník necháme mierne vychladnúť a natrieme vrch domácim džemom 🍓

🍫 Domáca čokoládová poleva

Ingrediencie:

  • 100 g masla

  • 2–3 PL kryštálového cukru

  • 1 dcl vody

  • 3 PL kakaa

  • (voliteľné) 2–3 kocky kvalitnej čokolády 🍫

Postup:

  1. Najskôr dáme variť cukor s vodou, aby vznikol sirup 🍯.

  2. Maslo roztopíme a zmiešame s kakaom.

  3. Do pripraveného sirupu vlejeme roztopené maslo, do ktorého sme vmiešali kakao a dobre premiešame.

  4. Pre jemnejšiu chuť a extra lesk môžeme pridať aj 2–3 kocky kvalitnej čokolády ✨.

  5. Polevu nalejeme na ešte teplý perník.

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: