Trojfarebné tvarohové rezy

Trojfarebné tvarohové rezy 

📝 Suroviny

Kakaové cesto

  • 220 g polohrubej múky

  • 120 g masla (mäkkého)

  • 100 g práškového cukru

  • 1 vajce

  • 2 žĺtky

  • 2 PL kakaa (kvalitné, tmavé)

  • ½ balíčka prášku do pečiva

Tvarohový krém

  • 500 g jemného tučného tvarohu

  • 400 ml mlieka

  • 100 ml slnečnicového oleja

  • 100 g práškového cukru

  • 1 balíček Zlatý klas (40 g pudingový prášok)

  • 3 žĺtky + 1 vajce

Snehová vrstva

  • 5 bielkov

  • 100 g kryštálového cukru

 

Postup

  1. Cesto – rýchle krehké:

    • Maslo vyšľahaj s cukrom do peny, postupne zapracuj vajce a žĺtky.

    • Premiešaj múku, kakao a prášok do pečiva, pridaj k maslovej zmesi a vypracuj hladké cesto.

    • Cesto rozvaľkaj priamo na plechu vyloženom papierom, popichaj vidličkou a predpeč 8–10 minút na 200 °C.

  2. Krém – všetko do mixéra:

    • Všetky suroviny (tvaroh, mlieko, olej, cukor, Zlatý klas, žĺtky + vajce) rozmixuj dohladka.

    • Nalej na predpečené cesto a peč 30 minút na 180 °C – krém mierne stuhne, no zostane pružný.

  3. Sneh – posledná vrstva:

    • Bielky s cuktom vyšľahať dotuha.

    • Rovnomerne rozotrieť na horúci koláč, teplotu znížiť na 170 °C a dopeč 8–10 minút, kým povrch zľahka zhnedne.

  4. Chladenie a krájanie:

    • Koláč nechaj vychladnúť na plechu; horúci krém je mäkký a sneh krehký.

    • Rezy krájaj nožom namáčaným v horúcej vode.

📌 Tento recept patrí do rubriky „Receptové piatky“

Každý piatok nový jednoduchý recept z bežných surovín, ktorý si zvládneš pripraviť aj popri tvorení. Sleduj ma aj na

Facebooku

Instagrame

Pintereste

Prajem ti sladké pečenie!


📌 Ak sa ti recept páči, zdieľaj ho alebo ulož na neskôr.

Diskusia (0)

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: