Trojfarebné tvarohové rezy

Trojfarebné tvarohové rezy
📝 Suroviny
Kakaové cesto
-
220 g polohrubej múky
-
120 g masla (mäkkého)
-
100 g práškového cukru
-
1 vajce
-
2 žĺtky
-
2 PL kakaa (kvalitné, tmavé)
-
½ balíčka prášku do pečiva
Tvarohový krém
-
500 g jemného tučného tvarohu
-
400 ml mlieka
-
100 ml slnečnicového oleja
-
100 g práškového cukru
-
1 balíček Zlatý klas (40 g pudingový prášok)
-
3 žĺtky + 1 vajce
Snehová vrstva
-
5 bielkov
-
100 g kryštálového cukru
Postup
-
Cesto – rýchle krehké:
-
Maslo vyšľahaj s cukrom do peny, postupne zapracuj vajce a žĺtky.
-
Premiešaj múku, kakao a prášok do pečiva, pridaj k maslovej zmesi a vypracuj hladké cesto.
-
Cesto rozvaľkaj priamo na plechu vyloženom papierom, popichaj vidličkou a predpeč 8–10 minút na 200 °C.
-
-
Krém – všetko do mixéra:
-
Všetky suroviny (tvaroh, mlieko, olej, cukor, Zlatý klas, žĺtky + vajce) rozmixuj dohladka.
-
Nalej na predpečené cesto a peč 30 minút na 180 °C – krém mierne stuhne, no zostane pružný.
-
-
Sneh – posledná vrstva:
-
Bielky s cuktom vyšľahať dotuha.
-
Rovnomerne rozotrieť na horúci koláč, teplotu znížiť na 170 °C a dopeč 8–10 minút, kým povrch zľahka zhnedne.
-
-
Chladenie a krájanie:
-
Koláč nechaj vychladnúť na plechu; horúci krém je mäkký a sneh krehký.
-
Rezy krájaj nožom namáčaným v horúcej vode.
-
📌 Tento recept patrí do rubriky „Receptové piatky“
Každý piatok nový jednoduchý recept z bežných surovín, ktorý si zvládneš pripraviť aj popri tvorení. Sleduj ma aj na